Uutiset

Nuoren Voiman Säätiön apurahat 2021 haettavissa 30.9.-31.10.

Nuoren Voiman Säätiön apurahat 2021 

Nuoren Voiman Säätiö julistaa Jouko ja Johanna Arolan rahaston apurahat nuorille kirjailijoille vuodelle 2021 haettaviksi. Apurahojen hakuaika on 30.9.-31.10.2021. Apurahat ovat työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat. Apurahoja voivat tänä vuonna hakea vuonna 1981 ja sen jälkeen syntyneet kirjailijat. Apurahoja voivat hakea vain yksityishenkilöt eikä niitä myönnetä työryhmille.  Apurahoja voi hakea ainoastaan ammattimaiseen kaunokirjalliseen työskentelyyn.  Esseet kuuluvat haettavien apurahojen alaan, tietokirjallisuus ei.  Apurahaa ei myönnetä sosiaalisin tai taloudellisin perustein. 
   
Vuonna 2021 myönnettävien apurahojen kokonaissumma on 6000 euroa ja se jaetaan 1000-2000 euron suuruisina työskentelyapurahoina. Apurahansaajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 17.11.2021 mennessä. Apurahansaajien nimet ja jaetut summat julkistetaan Nuoren Voiman Liiton 100-vuotisjuhlatapahtumassa ja Nuoren Voiman Liiton verkkosivuilla 4.12.2021. Mikäli nimeäsi ei saa julkaista nettisivulla, pyydämme ilmoittamaan siitä. Säätiö ei perustele päätöksiään eikä kielteisistä päätöksistä ilmoiteta. 

Johanna ja Jouko Arolan rahaston apurahat ovat tuottoa testamenttilahjoituksesta, jonka Nuoren Voiman Liitto sai vuonna 1989 pitkäaikaiselta aktiiviselta jäseneltään Johanna Arolalta. Arolan testamentin tarkoituksena oli taata liitolle toimitilat ja tukea sen toimintaa. Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Säätiön tarkoituksena on tukea Nuoren Voiman Liitto ry:n toimintaa sekä taiteen, taiteiden tutkimuksen ja kritiikin tekijäin työtä ja edellä mainittujen alojen koulutusta ja harrastustoimintaa.   
   
Nyt jaettavat apurahat ovat lahjoitetun omaisuuden sijoitustoiminnan tuottoa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain säätiön varallisuustilanteen mukaan. Apurahoja on jaettu vuodesta 2011 alkaen ja niitä voivat hakea hakuvuonna alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat.  

Päätöksen apurahoista tekee Nuoren Voiman Säätiön hallitus: Riikka Pelo, Eino Santanen, Laura Lindstedt, Marjo Niemi ja Sonia Meltti. 

Hakuohjeet 

Apurahaa haetaan sähköisesti. 

Hakemuslomakkeen ohessa toimitetaan liitteet pdf-muodossa:   
 
– Ansioluettelo (pakollinen) 
Ansioluettelossa olennaista on merkitä esiin kirjoittamiseen liittyvät opinnot ja meriitit. 
 
– Työsuunnitelma (pakollinen) 
Työsuunnitelman tarkoitus on välittää apurahalautakunnalle käsitys siitä, millaista työtä / teosta varten hakija hakee apurahaa. Työsuunnitelmassa selvitetään työn alla olevan kokonaisuuden luonne, työn vaihe sekä se, miten apuraha auttaisi sen toteutumisessa. Työsuunnitelman maksimipituus on yksi liuska. 
 
– Tekstinäyte (pakollinen) 
Tekstinäytteen tarkoitus on antaa apurahalautakunnalle käsitys hakijan kirjallisesta työstä sekä mahdollisesti tulevasta projektista. Mukaan voi liittää otteen jo julkaistusta tekstistä tai näytteen työn alla olevasta kokonaisuudesta. Tekstinäytteen sivut numeroidaan, maksimipituus on viisi sivua. 
 
– Suositus (vapaaehtoinen) 
Suosituksesta voi olla apua etenkin kirjallista uraansa vasta aloitteleville hakijoille. 
 
Lähetä hakemus liitteineen pdf-muodossa 31.10.2021 klo 23.59 mennessä hakulomakkeella. Ainoastaan ohjeiden mukaisesti lähetetyt hakemukset ja liitteet käsitellään. 

Lisätietoja 
 
Säätiön asiamies Laura Serkosalo, laura.serkosalo@nvl.fi.  

  

Villa Sarkia -residenssin haku auki 30.9.-31.10. – open call for Villa Sarkia residency

Villa Sarkia on Sysmän keskustassa sijaitseva kansainvälinen residenssi kirjailijoille, käsikirjoittajille, kääntäjille ja työryhmille. Residenssi on tarkoitettu ensisijaisesti alle 40-vuotiaille kirjailijoille. Residenssiin voi hakea kielestä, kansalaisuudesta tai työn genrestä riippumatta. Aiempi julkaistu teos ei ole valintavaatimuksena.  
 
Hakea voi maksimissaan kahden kuukauden jaksoille. Kevään residenssijaksot sijoittuvat ajalle 1.1.-30.6.2022 ja syksyn jaksot ajalle 1.8.-31.12.2022. Residenssissä asuminen on valituille kirjailijoille maksutonta. Asukkaat osallistuvat residenssijaksonsa aikana yhteen vapaavalintaiseen yhteisöpalvelukseen, joka voi olla esiintyminen, työpaja, kouluvierailu tai muu sopiva aktiviteetti. NVL ei vastaa asukkaiden matkakuluista tai muista henkilökohtaisista kuluista. 
 
Villa Sarkia on puinen huvila vuosisadan vaihteesta ja se sijaitsee rauhallisessa ympäristössä Sysmän keskustassa. Residenssissä on kolme kirjailijahuonetta sekä yleiset, yhteiset tilat: eteinen, keittiö, kylpyhuone, sauna, olohuone ja sali sekä suuri piha. Residenssihausta vastaa Nuoren Voiman Liitto ja Villa Sarkian ylläpidosta puolestaan Sysmän kunta. Aiempien vieraiden kirjoituksia voi lukea täältä:  https://villasarkia.wordpress.com/ 
 
Villa Sarkiasta voi hakea residenssipaikkaa sähköisesti tällä hakulomakkeella 31.10.2021 mennessä. Hakulomakkeen löydät täältä: Hakemukseen liitetään pdf-muotoiset työsuunnitelma, ansioluettelo, tekstinäyte suomeksi tai englanniksi sekä mahdolliset suosituskirjeet. Halutessasi voit katsoa ensin lomakkeen tiedot ja täyttää lomakkeen vasta myöhemmin. Esimerkiksi liitteet kannattaa valmistella etukäteen. Vastauksia voi myös täydentää ja muokata hakuajan puitteissa sähköpostitse tulevan linkin kautta.  
 
Valinnat tekee Nuoren Voiman Liiton hallitus. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti 15.11.2021 mennessä. Valitettavasti emme voi kommentoida päätöksiä. Peruutuspaikoista ilmoitetaan erikseen Nuoren Voiman Liiton uutiskirjeissä ja nettisivuilla. Lisätietoja residenssistä: laura.serkosalo@nvl.fi. 

Open call for Villa Sarkia residence 2022 
 
Villa Sarkia is a residence for writers and translators regardless to nationality, language or genre, located in the centre of Sysmä, Finland. The residence is primarily intended for under 40 year old. Previous published works are not required. 

You can apply for the Villa Sarkia residence place for maximum 2 months. The spring term residencies are located between 1st January 2022 and 30th June 2022, autumn term residencies between 1st August and 31st December 2022. The living is free for the selected residents. The residents are expected to participate in one mutually agreed community service; reading, workshop, school visit or other during their stay. The residents’ personal expenses, such as travel costs, are not covered. 

Villa Sarkia is a wooden villa from the turn of 19th and 20thcenturies. The residence house has three resident rooms. Common spaces consist of kitchen, library and dining room, living room, sauna, bathroom and a large garden. The location and nature surrounding Villa Sarkia will guarantee a peaceful setting to work in. You may hear about the news of Villa Sarkia by following its blog: https://villasarkia.wordpress.com/. Nuoren Voiman Liitto operates the residency application process whereas the county of Sysmä looks over the maintenance of Villa Sarkia. 

The application deadline is 31.10.2021. In order to apply you need to fill in the application form:  in Finnish or English and attach work plan, text sample in Finnish or English, CV and possible recommendations. The attachments must be delivered in pdf format. Please prepare your attachments before starting to fill it in. The application can be modified or supplemented within the application period.  

The board members of Nuoren Voiman Liitto will make the selections for the residency in November and the results will be announced personally for the selected by 15th November 2021. Unfortunately, the selections cannot be commented. Possible cancelled residency periods can be reapplied later; these will be announced at the NVL website and newsletters. More information on the residency: laura.serkosalo@nvl.fi  

Haku NVL:n kaikille avoimiin työryhmiin on auki – tervetuloa mukaan suunnittelemaan toimintaa

Kiinnostaako sinua osallistua NVL:n toiminnan suunnitteluun? Liiton piirissä toimii neljä avointa työryhmää kaudella 2021-2022. Työryhmät kokoontuvat vuoden aikana muutaman kerran. Jokaiseen työryhmään voidaan valita enintään 10 henkilöä. Ryhmiin kuuluu vapaaehtoisten lisäksi NVL:n työntekijöitä ja hallituksen jäseniä ja niihin voidaan myös kutsua asiantuntijoita.

Kirjoittajakoulutuksen työryhmä suunnittelee kursseja ja tapahtumia, jotka liittyvät luovaan kirjoittamiseen ja sen opettamiseen. Tapahtumatyöryhmä ideoi ja suunnittelee Runokuu-festivaalia ja liiton säännöllisiä klubeja. Kansainvälisten asioiden ryhmä suunnittelee ja kehittää mm. Villa Sarkia -residenssin toimintaa ja Runokuun ulkomaisia esiintyjävieraita. CROWD-työryhmä puolestaan suunnittelee kansainvälistä kirjallisuushanketta.

Tapaamiset järjestetään etäyhteyden välityksellä. Vapaamuotoisen, max. A4-sivuisen hakemuksen voi lähettää toiminnanjohtaja Laura Serkosalolle, laura.serkosalo@nvl.fi 6.10. mennessä. Valituille ilmoitetaan 8.10. Kerro hakiessasi mihin työryhmään haet ensisijaisesti, mikä sinua motivoi ja millaista kokemusta sinulla on työryhmän aiheesta.

Työryhmien kokousajat syksylle 2021:
13.10. klo 14 Tapahtumatyöryhmä
14.10. klo 14 Koulutustyöryhmä
8.11. klo 14 Kansainvälisten asioiden työryhmä
17.11. klo 14 CROWD-työryhmä

NVL:n vuosikokous 10.8. klo 18 – tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Vuosikokouskutsu 

Nuoren Voiman Liitto ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 10.8. klo 18 klo Punavuoren Ahvenen kabinetissa, Punavuorenkatu 12, Helsinki. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: toimintakertomus ja tilinpäätös 2020, toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021 sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä edelliselle hallitukselle. Kokouksessa valitaan liitolle uusi hallitus (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 8–10 jäsentä), tilintarkastaja, toiminnantarkastaja ja tilin- ja toiminnantarkastajalle varahenkilöt.  

Lisäksi vuosikokouksessa käsitellään sääntömuutosehdotus. Nuoren Voiman Liiton hallitus esittää, että liiton sääntöjä päivitettäisiin jäsenyysehdon osalta niin, että jäseniksi voisivat jatkossa liittyä myös muut kuin Suomen kansalaiset. Samassa yhteydessä säännöt päivitettäisiin myös esimerkiksi vuosikokouksen etäosallistumisen osalta. Sääntöehdotuksen voit lukea täältä . Uudet säännöt tulevat voimaan, mikäli vuosikokous päättää niin ja ylimääräinen myöhemmin järjestettävä yleiskokous vahvistaa päätöksen.  

Kokousmateriaalit löydät tämän linkin takaa
 
Kahvitarjoilu. Tarjoilun vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista 9.8. klo 12 mennessä. Ilmoittautumiset ja vuosikokoukseen liittyvät kysymykset Laura Serkosalolle: laura.serkosalo@nvl.fi tai 044 207 4650. Tervetuloa vaikuttamaan!  

Nuoren Voiman Liitto kesätauolla elokuun alkuun saakka

NVL:n toimisto on suljettu kesälomien ajan 24.6.-2.8. Myös arvostelupalvelu on kesätauolla 3.6.-8.8. Nuori Voima -lehden toimitus on lomalla heinäkuun loppuun saakka, joten lehtitilausten postituksessa on toimiston kesälomista aiheutuvaa viivettä.

Palaamisiin elokuun alussa, iloista kesää kaikille!  

Ilmoittautuminen syksyn kirjoittajaryhmiin on avattu

Tule mukaan kirjoittamaan! Ilmoittautuminen syksyn kirjoittajaryhmiin on nyt käynnissä. Kaikissa ryhmissämme on tällä hetkellä muutamia vapaita paikkoja. Kannattaa toimia vikkelästi, sillä paikat voivat täyttyä nopeastikin. Tarvittaessa kokoontumiset voidaan pitää syksyllä etäyhteyden avulla.

Löydät lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä. Tervetuloa mukaan!