Hallitus

Tutustu hallitukseemme täällä! Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Puheenjohtaja Milka Luhtaniemen saa kiinni osoitteesta luhtaniemi.milka@gmail.com.

Puheenjohtaja

Milka Luhtaniemi (s. 1992) on Helsingissä asuva runoilija, dramaturgi ja esitystaiteilija. Hän on valmistunut maisteriksi Teatterikorkeakoulusta dramaturgian koulutusohjelmasta ja työskentelee monialaisesti kirjallisuuden, esittävien taiteiden ja kuvataiteen kentillä. Hänen esikoisrunokokoelmansa Kirnu ilmestyi 2021.

Varapuheenjohtaja

Maaria Ylikangas (s. 1978) on kriitikko ja esseisti, joka työskentelee tällä hetkellä Suomen arvostelijain liiton Kritiikki näkyy! -hankkeessa.

Hallituksen jäsenet

Henrik Pathirane (s. 1987) on runoilija, joka uskoo tekevänsä tarpeellisia asioita. Hänen julkaisemiensa kirjojen määrä riippuu kirjan määritelmästä. Pathirane on estetiikan väitöstutkija Helsingin yliopistossa.

Jouni Teittinen (s. 1982) on runoilija ja kirjallisuudentutkija, jonka runokokoelma Sydäntasku (2019) voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2019. Teittinen on työskennellyt mm. Tuli & Savu -runouslehden päätoimittajana ja on mukana osuuskunta Poesiassa.

Eeva Turunen (s. 1983) on kirjailija, näytelmäkirjailija ja arkkitehti. Hänen esikoisproosateokselleen Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa (Siltala 2018) myönnettiin Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinto, ja teos oli Runeberg-palkintoehdokkaana. Muutama sana Ullasta -esikoisnäytelmä valittiin Lea-palkintofinalistien joukkoon 2015. Turunen toteuttaa rytmi- ja äänikiinnostustaan mm. Blondit amazoonit -performanssiyhtyeessä sekä Ihmissyöjän ystävät -proosabändissä.

Taneli Viljanen (s. 1982) on taiteilija, joka työskentelee sanojen ja äänen parissa. Hän on julkaissut neljä kirjaa ja neljä musiikkijulkaisua.

Jenna Viro (s. 2000) on helsinkiläinen taiteentekijä. Hän opiskelee kirjallisuudentutkimusta ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa. Viro on kiinnostunut taiteen etiikasta, sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä ja kielen eri rekistereistä. Hänen esikoisromaaninsa Tuhkimoleikkaus ilmestyi 2023.

Mikko Räty

Petra Vallila (s. 1983) on runoilija ja kirjoittaja ja korporaatioviestijä, joka kiinnostuu jatkuvasti aivan kaikesta. Vallilan esikoisrunokokoelma ehkä (Poesia 2022) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana.

Veera Tapper

Rasmus Arikka

Arda Salaniemi (s.1992) on helsinkiläinen näytelmäkirjailija, toimittaja ja kriitikko. Valmistuttuaan valtiotieteellisestä tiedekunnasta hän aloitti näytelmän kirjoittamisen opinnot Teakissa. Salaniemen monologi Sarvivälke sai ensi-iltansa Kansallisteatterissa maaliskuussa 2024. Kirjoittaminen on hänelle yhteyden löytämistä muihin, avunhuuto.