Nykyaika: Katkos 19.12.23

Vuoden 2023 Nykyaika, Katkos, tapahtuu tiistaina 19.12.2023 kello 17.30. Keskustelijoina Pontus Purokuru, Janne Saarikivi ja Sonja Blom

Ajattelutapahtuma Nykyajassa tieteen ja taiteen asiantuntijat etsivät keskustelun kautta odottamattomia yhteyksiä ja kurittomia uusia tulkintoja aikamme ilmiöihin. Tämän vuoden Nykyaika tutkii aikamme katkoksia, jatkumia ja niiden purkautumisia. Minkälaisia katkoksia tapahtuu työssä, kielessä ja ihmisten välisissä virtauksissa? Kuinka ne toimivat? Onko jatkuvuus katkoksen ainoa vastakohta? Milloin jatkuvuus ja pysyvyys ovat ylipäätään tavoittelemisen arvoisia – ja milloin eivät?

Tapahtumalla on kolme eri alaotsikkoa – projektityö, konservatismi ja magia – joihin keskustelijat Pontus Purokuru, Janne Saarikivi ja Sonja Blom johdattavat alustuksillaan. Keskustelun aikana ja sen lomissa tapahtuu Ylioppilasteatterin Nykyaika-työryhmän performanssi. Nykyajan juontaa ohjaaja, käsikirjoittaja ja filosofi Minne Mäki.

Nykyaika: Katkos alkaa tiistaina 19.12.23 kello 17.30. Tapahtuman kokonaiskesto on noin 3 tuntia.

Tapahtuma on maksuton.

Nykyajan tuottavat yhdessä Nuoren Voiman Liitto, Ylioppilasteatteri ja Kriittinen Korkeakoulu.

Saapuminen ja esteettömyys

Paikka
Tekstin talo, Permantosali, 1. kerros

Pääsisäänkäynti (aukeaa 1.12.2023)
Kaikukatu 4, 00530 Helsinki

Esteetön sisäänkäynti
Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

Tekstin talo sijaitsee Leipätehtaalla, keskeisellä paikalla Helsingin Sörnäisissä — samassa pihapiirissä muun muassa Kulttuurikeskus Caisan, Siltasen ja Kutosen kanssa. Tekstin taloon on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä. Lisätietoja HSL:n Reittioppaasta.

Lisää saapumisohjeita Tekstin taloon: Saapuminen | Tekstin talo

Tutustu Tekstin talon esteettömyystietoihin: Esteettömyystiedot | Tekstin Talo