Nuori kulttuuri -festivaaleilla nähdään ensimmäistä kertaa sanataideohjelmaa! Nuorille suunnatun festivaalin ideana on tarjota eri taiteita harrastaville nuorille mahdollisuus kohtaamisiin ja tuoda esille erityisesti nuorten omia esityksiä. Poikkeusoloissa festivaali järjestetään etäyhteyksien avulla.
Monitaidefestivaali järjestetään 21.-22.5.2021, ja lähetys tehdään Porista. Digifestareiden kohtaamisalustana toimii Discord. Festivaaleilla nähdään mm. Rap Corner, Nuori Kulttuuri Talks, workshopeja sekä nuorten oma digistage. Nuori kulttuuri -toiminnan järjestämä festivaali on ilmainen ja kursseille on pieni 7€ maksu. Lippuja kursseille voit hankkia täältä
NVL on tuottanut paikalle sanataideohjelmaa, johon kuuluvat Nuori Kulttuuri Open Mic, kaksi sanataidekurssia, Magdalena Hain kirjailijavierailu sekä inspiroivia sanataideharjoitusvideoita.
Sanataideohjelman ovat tuottaneet yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto, Nuori Kulttuuri, Satakulttuuria-hanke/Satasairaala, Satakunnan sanataideyhdistys Skriivari, Porin kaupunginkirjasto ja Kajaus.
Nuori Kulttuuri Open Mic
Tutustu lavarunouteen! Open micin juontaa ja esiintyjälämppärinä toimii Nuorten Open Mic -konseptin luonut runoilija Aura Nurmi, jolla on pitkä kokemus lavarunouden parista. Aura Nurmi (s. 1988) on runoilija, joka toimii aktiivisesti taidekentällä, esimerkiksi nyt Kansallisgallerian suunnittelijana. Hänen intohimonsa on nostaa nousevia kykyjä ja tehdä runouden maailmaa kaikille saavutettavammaksi. Tapahtumassa nähdään Aura Nurmen kuratoima videorunokattaus aina Kööpenhaminasta ja Joensuusta saakka.
Kurssi: Chatfiktiota!
Päivä: lauantai 22.5.
Aika: 13-15
Paikka: Zoom
Puhelimen näytöltä luettava chatfiktio on maailmalla jo suuri ilmiö, mutta se tekee vasta tuloaan Suomeen. Mitä chatfiktio oikein on, ja miksi se on niin kivaa? Chatfiktio rakentuu draamamuotoisista kertomuksista, jotka etenevät puhelimen näytöllä teksti-, WhatsApp-, Messenger- sekä ääniviestien, kuvien ja videoiden välityksellä. Tarinoita kerrotaan somelle ominaisella chatkielellä, joka vilisee slangia, emojeita, kuvia ja hashtageja.
Chatfiktiota! -kurssilla harjoitellaan yhdessä chatfiktion kirjoittamista, ja ennen kaikkea sen ytimessä olevaa dialogia, eli vuoropuhelua. Kirjoitusharjoitusten myötä opit luomaan koukuttavan, koskettavan tai hauskan tarinan, joka muistuttaa mitä tahansa kavereiden kesken käytyä viestiketjua. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja opettelemaan chatfiktion saloja! Kurssin ohjaa sanataideopettaja Jenni Hurmerinta.
Kurssi: Polkuja luovaan kirjoittamiseen
Päivä: lauantai 22.5.
Aika: klo 13-15
Paikka: Zoom
Oletko vaikkapa teatterintekijä, muusikko tai kuvataiteilija, mutta luova kirjoittaminen kiinnostaisi? Tule mukaan oppimaan luovan kirjoittamisen perusteista asiantuntevassa ohjauksessa ja saamaan kirjoittamisvinkkejä muun taiteentekemisesi tueksi – tai uuden harrastuksen aluksi. Ohjaajana on sanataideopettaja ja kirjailija Magdalena Hai.
Kirjailijavierailu: Magdalena Hai
Päivä: Lauantai 22.5.
Aika: Klo 15-16
Kirjailijavieraana nähdään suosittu kirjailija Magdalena Hai. Magdalena on tunnettu esimerkiksi Kolmas sisar -romaanista sekä Haiseva käsi -kauhukertomuskokoelmasta. Hän kirjoittaa fantasiaromaaneja kaikenikäisille lukijoille. Lue lisää Magdalenasta ja hänen kirjoistaan: www.magdalenahai.com.
Inspiraatiovideo: Kuvita tulevaisuus
Millaiselta näyttää tulevaisuus? Sinun tulevaisuutesi, maapallon tulevaisuus, maapallo 1000 vuoden päästä? Tervetuloa mukaan kuvittelemaan ja kuvittamaan ajatuksiasi sarjakuvapajaan. Videolla sarjakuvaharjoituksia vinkkaa nuorten taidetyöpajoja ohjannut sarjakuvapiirtäjä Karoliina Aho.
Inspiraatiovideo: Viestejä ihmiselle
Jos eläimet osaisivat kirjoittaa, millaisen viestin he lähettäisivät ihmiselle, luomakunnan kruunulle? Mitä vaikkapa uhanalaiset tai jo sukupuuttoon kuolleet eläimet haluaisivat sanoa? Nyt voit toimia eläinten viestien kirjurina. Videolla sanataideharjoituksen vetää sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti.
Inspiraatiovideo: Luonto, ympäristö, ilmasto!
Parhaat vinkit lukemiseen sinulle, joka haluat pelastaa maailman… tai ainakin vähän. Porin kaupunginkirjaston kirjavinkkari Tiina Nilsson esittelee parhaat lukupalat.