Nuoren Voiman Liitto hakee uutta kriitikkoa arvostelupalveluun

NVL:n arvostelupalvelu tarjoaa kokeneen lukijan arvion kaunokirjallisista tekstinäytteistä ja auttaa kirjoittajia eteenpäin. Haemme arvostelupalveluun uutta kriitikkoa 1.9.21 alkaen. 

Kriitikkoina toimivat kirjoittamisen ja kirjallisuuden ammattilaiset. Arvostelupalvelussa työskentelee kerrallaan 10–15 kriitikkoa. Kriitikkona voi toimia monella erilaisella taustalla. Tärkeintä on kirjoittamisen, kirjoittamisen ohjaamisen tai kommentoimisen kokemus sekä sujuva kirjoittamisen tyyli. Nuoren Voiman Liitto ohjaa aloittelevia kriitikkoja työhönsä. 

Kriitikko työskentelee toimeksiantosuhteisesti palkkioilla tapauskohtaisesti. Jokainen toimeksianto sovitaan erikseen, eikä NVL sitoudu tarjoamaan esim. tiettyä määrää arvosteluja kuukaudessa. Myöskään kriitikon ei tarvitse sitoutua ottamaan vastaan tiettyä määrää arvosteluja per kuukausi. Kriitikkokausi on viiden vuoden mittainen. Oman kauden jälkeen on mahdollista hakea seuraavalle kaudelle, eikä koko viiteen vuoteen ei tarvitse sitoutua. 

Kriitikon työtehtävät 
Kriitikon tehtävänä on lukea ja antaa palautetta harrastajakirjoittajien teksteistä. Arvosteltavat tekstit ovat maksimissaan 350-sivuisia. Palautteen minimimitta on kolme sivua ja palautteen annolle on aikaa neljä viikkoa. Palkkio arvostelusta on 0,55 e/käsikirjoituksen sivu + 60 e.  

Etsimme kriitikkoa, jolla on kokemusta palautteen annosta ja käsikirjoitusten kommentoimisesta. Haemme kriitikkoa erityisesti suomenkielisten proosakäsikirjoitusten kommentoimiseen. Lisäksi kriitikko voi ottaa vastaan käsikirjoituksia myös muista tekstilajeista erikoisosaamisensa mukaan. 

Arvostelupalvelun palautteet ovat syventyneitä, rakentavia ja kirjoittajaa eteenpäin ohjaavia. Palautteiden tärkein tehtävä on auttaa kirjoittajaa kehittymään. 

Kriitikkojen kirjoittamat arvostelupalvelun palautteet luovutetaan SKS:n kirjallisuusarkistoon. 

Haku
Kriitikkohaku on kaksivaiheinen. Kriitikoksi haetaan täyttämällä 21.3. mennessä hakulomake, jonka liitteinä lähetetään CV ja motivaatiokirje (max. yksi sivu). Jatkoon valitaan 1–5 hakijaa, joilta pyydetään koekritiikki. 

Jatkoon valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 31.3. mennessä. Lopullinen valinta tehdään 31.5. mennessä.

Rekrytoinnissa kerättyjä henkilötietoja säilytetään 1.6. asti, jonka jälkeen tiedot poistetaan muiden kuin valitun henkilön osalta.

Lisätiedot
Sofia Koistinen
sofia.koistinen@nvl.fi 
044 303 7819
Tavoittavissa ma-ke