Kirjallisuussalonki Ääneen 23.9.

Kirjallisuussalonki Ääneen on uusi, noin kuukausittainen matalan kynnyksen kirjallisuustapahtuma Rosebud Sivullinen –kirjakaupassa (Kaisaniemenkatu 5). Salongit luovat ajankohtaista kirjallisuuskeskustelua, tuovat esiin tuoreita ääniä, kutsuvat vähälevikkisen kirjallisuuden äärelle ja keräävät kirjallisuuden ystäviä yhteen. Tapahtumissa keskustellaan ja luetaan ääneen.

Syyskuun salongissa perjantaina 23.9. klo 17 alkaen aiheena on vanhemmuus, ylisukupolvisuus ja suru. Keskustelemassa ovat kirjailijat Eeva Turunen, Ida Pimenoff ja Aino Krohn. Haastattelijana toimii Saara Tamminen.

Eeva Turunen on tamperelaissyntyinen, Helsingissä asuva kirjailija, näytelmäkirjailija ja arkkitehti. Hänelle myönnettiin vuoden 2018 Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto esikoisproosateoksesta Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa. Turunen soittaa yhtyeissä ja tekee toisinaan ääni-kirjallisuusesityksiä. Uutuusromaani Sivistynyt ja miellyttävä ihminen on juuri ilmestynyt. 

Ida Pimenoff on Helsingissä asuva kirjailija ja valokuvataiteilija. Hänen esikoisromaaninsa Kutsu minut ilmestyi vuonna 2021 ja sai kiittävän vastaanoton. Vuonna 2022 Pimenoff toimitti vanhemmuusaiheisen esseeantologian Kasvukausia -kirjoituksia äitiydestä (WSOY). Sekä valokuvissaan että kaunokirjallisessa tuotannossaan Pimenoff tutkii perhesuhteiden ja kohtaamattomuuden ohella rakkautta ja valtaa.

Aino Krohn on mainonnan suunnittelija ja copywriter. Jäätyään eläkkeelle asiakastyöstä hän alkoi harrastaa kirjoittamista, kun – omien sanojensa mukaan – ei muutakaan osannut. Kirjoittamalla hän erittelee ajatuksiaan ja tunteitaan, rakentaa suhdetta elämään, joka ei aina kohtele meitä kovin hellästi. Yllättäen moni on kokenut hänen henkilökohtaiset huomionsa omikseen. Mustarastas on minunkin nimeni on Krohnin esikoiskokoelma, joka ilmestyi 13.7.2022. Nyt siitä on tulossa toinen painos.

Tapahtuma alkaa Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa klo 17. Sisäänpääsy on ilmainen. Tapahtuma striimataan Rosebudin omalle YouTube-kanavalla Sivullinen_Stage:lle.

Sydämellisesti tervetuloa kuuntelemaan!